Svinjski biftek sa pavlakom

Toni AleksovToni AleksovDžedaj18202
26/09/2017
"Nežno svinjsko meso, okupano u fin sos od pavlake, koje čeka da bude pojedeno... Izvinite, zaneli smo se na trenutak "
Priprema15 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno135 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 098
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 0.7 kg, biftek
  • pavlaka za kuvanje - 350 ml
  • sir - 150 g, topljeni, dimljeni
  • pečurke - 150 g
  • luk - 2 glavice
  • maslac - 50 g
  • biber
  • so
  • limun
* merne jedinice

Način pripreme

Nasecite svinjski biftek na šnicle debljine oko 1 cm. Lagano izlupajte šnicle čekićem za meso. Posolite ih i dodajte biber, pa ih poprskajte sokom od limuna. Ostavite meso oko 30 minuta u frižideru.

Očistite crni luk i naseceite ga na tanke kolutove. Topljeni sir, takođe nasecite na tanke kriške.

U nauljenu vatrostalnu posudu stavite red bifteka, pokrijte ga redom nasečenih pečurki, lukom i topljenim sirom.

Ponavljajte postupak dok ne potrošite namirnice. Sve prelijte smesom pavlake i belog vina i pecite oko 120 minuta na 180-200 stepeni.

Poslužite uz prilog od kuvanog povrća.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar