Način pripreme
Počnite sa Maldon sosom tako što ćete crveni luk iseckati na tanke trakice.
Zagrejte maslinovo ulje na umerenoj vatri i pržite luk dok ne omekša zajedno sa solju i prstohvatom šećera.
Sipajte vino i mešajte oko dva minuta da alkohol ispari.
Zaliti sa 50 ml vode i kuvati poklopljeno oko 15 minuta.
Pasirajte dok sos ne postane gladak i začinite mlevenim ružičastim biberom ili biber melanžom.
Pređite na meso. Trebalo da stoji 30 minuta do sat vremena na sobnoj temperaturi.
Oštrim nožem očistite bele delove na površini, a zatim isecite biftek na debele kriške.
Zagrejte tiganj sa teškim dnom na jakoj vatri (od 9 stepeni jačine na 8. stepenu). Sipajte malo maslinovog ulja.
Pržite svinjski biftek sa obe strane dok ne porumeni.
Uklonite i rasporedite medaljone od svinjetine, prelivajući svaki komadić sosom.
Pospite Maldon solju i ukrasite bosiljkom svinjski biftek sa sosom od crvenog luka i vina.
Prijatno!