Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Pečena Svinjetina»Svinjski biftek sa sosom od crvenog luka i vina

Svinjski biftek sa sosom od crvenog luka i vina

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78816k967
Svinjski biftek sa sosom od crvenog luka i vina
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 3
12/01/2024
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
5
"Svinjski biftek sa sosom od crvenog luka i vinom - jedinstveno praznično jelo za specijalne osobe"

Potrebni sastojci

  • svinjski biftek - 2 komada (oko 450 - 500 g svaki)
  • so maldon
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • bosiljak - sveže lišće
  • Sos
  • crveni luk - 2 glavice (oko 250 g)
  • maslinovo ulje - 40 ml
  • crno vino - 150 ml
  • so - 1/2 kašičice
  • ružičasti biber - 3 prstohvata
  • šećer - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Počnite sa Maldon sosom tako što ćete crveni luk iseckati na tanke trakice.

Zagrejte maslinovo ulje na umerenoj vatri i pržite luk dok ne omekša zajedno sa solju i prstohvatom šećera.

Sipajte vino i mešajte oko dva minuta da alkohol ispari.

Zaliti sa 50 ml vode i kuvati poklopljeno oko 15 minuta.

Pasirajte dok sos ne postane gladak i začinite mlevenim ružičastim biberom ili biber melanžom.

Pređite na meso. Trebalo da stoji 30 minuta do sat vremena na sobnoj temperaturi.

Oštrim nožem očistite bele delove na površini, a zatim isecite biftek na debele kriške.

Zagrejte tiganj sa teškim dnom na jakoj vatri (od 9 stepeni jačine na 8. stepenu). Sipajte malo maslinovog ulja.

Pržite svinjski biftek sa obe strane dok ne porumeni.

Uklonite i rasporedite medaljone od svinjetine, prelivajući svaki komadić sosom.

Pospite Maldon solju i ukrasite bosiljkom svinjski biftek sa sosom od crvenog luka i vina.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: