Punjeni svinjski biftek

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Glavni urednik
499144
Punjeni svinjski biftek1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
4
"Kada volite meso, držaćete do toga da bude pripremljeno na najbolji način - evo ga - sočni punjeni biftek! Neka vam je slatko!"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - biftek - 750 g
  • teleće meso - 100 g
  • svinjsko meso - 150 g
  • sir - 100 g
  • suvo grožđe - 50 g
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 1 čen
  • hleb - 1 kriška
  • sveže mleko - 200 ml
  • jaja - 1 komad
  • belo vino - 100 ml
  • bujon - 100 ml
  • karanfilić - 1 zrno
  • cimet - 1 kašičica
  • maslinovo ulje
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte mleko, mleveno teleće i svinjsko meso. Dodajte iseckani sir, suvo grožđe, sredinu kriške hleba umočenu u sveže mleko, jaje, sitno iseckani beli luk, izmrvljeni karanfilić, cimet, malo crnog bibera i so. Dobro pomešajte.

Napravite razreze u svinjskom bifteku, tako što njihova dubina treba da bude 2/3 od debljine filea:

Rupe napunite pripremljenom smesom. Zavežite koncem i stavite meso u tepsiju. Premažite ga maslinovim uljem, pospite solju i biberom i pecite otprilike 90 minuta u prethodno zagrejanoj rerni do 180 stepeni.

Na 2 kašike maslinovog ulja pržite sitno iseckani luk dok se ne dobije zlatkasta boja. Dodajte sos koji je iscureo prilikom pečenja svinjetine, belo vino i bujon. Kuvajte dok smesa ne ostane na pola.

Isecite punjenu pečenu svinjetinu i prelijte je sosem.

Punjeni svinjski biftek - samo za poštovaoce!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: