Način pripreme
Pomešajte mleko, mleveno teleće i svinjsko meso. Dodajte iseckani sir, suvo grožđe, sredinu kriške hleba umočenu u sveže mleko, jaje, sitno iseckani beli luk, izmrvljeni karanfilić, cimet, malo crnog bibera i so. Dobro pomešajte.
Napravite razreze u svinjskom bifteku, tako što njihova dubina treba da bude 2/3 od debljine filea:
Rupe napunite pripremljenom smesom. Zavežite koncem i stavite meso u tepsiju. Premažite ga maslinovim uljem, pospite solju i biberom i pecite otprilike 90 minuta u prethodno zagrejanoj rerni do 180 stepeni.
Na 2 kašike maslinovog ulja pržite sitno iseckani luk dok se ne dobije zlatkasta boja. Dodajte sos koji je iscureo prilikom pečenja svinjetine, belo vino i bujon. Kuvajte dok smesa ne ostane na pola.
Isecite punjenu pečenu svinjetinu i prelijte je sosem.
Punjeni svinjski biftek - samo za poštovaoce!