Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Pica od karfiola

Pica od karfiola

Monika IvanovaMonika Ivanova
Šef kuhinje
140412k
Pica od karfiola
Fotografije: Dayana Nikolova
5 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
2
"Jede vam se pica, ali izbegavate testo - ova pica je baš za vas!"

Potrebni sastojci

  • karfiol - 1 i 1/2 šolja, narendan
  • topljeni sir - 1 komad, trougao
  • jaje - 1 komad
  • ulje - 1 kašičica
  • origano
  • so
  • čubar
  • nadev
  • masline - 10 komada
  • sok od paradajza - 3 kašike ili ljutenica
  • paprika - 1 komad
  • kačkavalj - 30 g
  • sir - 30 g
* merne jedinice

Način pripreme

Karfiol se narenda na sitno i pomeša se sa jednim umućenim jajetom, topljenim sirom, uljem i začinima po vašem ukusu - ja koristim origano, čubar ili bosiljak.

Dobija se kaša - ne treba da očekujete testo, jer u kori nema brašna. Sipajte ga u pusudu za pečenje postavljenu papirom za pečenje, i pritisnite i zagladite, tako da se dobije tanka glatka kora za picu.

Stavite skroz dole u rernu ta da uspe da se ispeče dobro i odozdo. Peče se na 200 stepeni i gotovo je nakon oko 15 minuta. Treba da potamni, ali ne i da pregori, jer ga čeka još malo pečenja.

Izvadite iz rerne, namažite karfiol ljutenicom i ređajte na sitno isečene sastojke za nadev.

Narendajte odozgo sir i kačkavalj i vratite u rernu da se dopeče.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: