bonapeti.rs»Recepti»Pica»Posna pica od karfiola

Posna pica od karfiola

Monika IvanovaMonika Ivanova
Kuvar
40260418
Posna pica od karfiola
Fotografije: Monika Ivanova
1 / 6
09/02/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
8
"Nije samo posna, nego dijetalna, a nećemo da vam objašnjavamo koliko je ukusna"

Potrebni sastojci

  • karfiol - 1 glava, oko 700 - 800 g
  • jaja - 2 komada
  • mocarela - 125 g
  • beli luk - 1 čen
  • čeri paradajz - šaka, žuti
  • sos od paradajza - 200 ml
  • bosiljak - 5 - 6 listova
  • peršun - 5 strukova
  • pečurke - 3 komada
  • crvene paprike - 1/2 komada
  • luk - 1/2 glavice
  • masline - 7 - 8 crnih
  • majčina dušica
  • so
  • bosiljak - suv
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

U multipraktiku sitno sameljemo karfiol. Dobijenu smesu začinimo solju, biberom, suvim bosiljkom, majčinom dušicom, belim lukom i dodajemo jaja. Dobro promešamo i rasporedimo u pleh sa dnom koje se ne lepi, po želji pleh namažemo maslacem.

Pečemo koru 15 minuta.

Za to vreme isečemo ostale sastojke na željenu veličinu.

Vadimo zapečenu koru, namažemo je sosom od paradajza i poređamo povrće, posipamo ponovo suvim bosiljkom i majčinom dušicom i pečemo ponovo oko 50 minuta.

Na kraju poređamo mocarelu i posipamo sitno iseckanim listovima bosiljka i peršunom i pečemo 10 minuta na 180 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: