Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Đuveč»Posni pirjan u đuvečari

Posni pirjan u đuvečari

Albena AsenovaAlbena Asenova
Početnik
411872k
Posni pirjan u đuvečari3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
150 min.
Ukupno
170 min.
Porcije
5
"Posni pirijan u đuvečari, sa kojim vam želimo prijatno"

Potrebni sastojci

  • krompir - 500 grama
  • pirinač - 1 šolja
  • luk - 1 glavica
  • paradajz - 1 - 2 komada
  • peršun - 5 - 6 strukova
  • paradajz - 1/2 šolje, mleveni
  • beli luk - 3 čena
  • crni biber - 1 kašičica
  • čubar - 1 supena kašika
  • ulje - 6 supenih kašika
  • sirće - 2 supene kašike
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Iseckajte luk i izdinstajte ga u malo zagrejanog ulja. Dodajte oprani pirinač i zalije sa pola čaše vode.

Pospite crnim biberom, čubarom i solju i kuvajte dok tečnost ne ispari, nakon čega skinite sa vatre.

Podmažite dno đuvečare i zbijeno poređajte krompir iseckan na kolutove. Začinite ih čubrom i solju, a odozgo sipajte proprženi pirinač. Ponovo poređajte red krompira, pospite čubarom i solju.

Zalijte mlevenim paradajzom. Poređajte sveži paradajz, takođe iseckan na kolutove. Posolite i sipajte malo ulja.

Sipajte vodu koja treba da pokrije poslednji red krompira. Stavite u rernu i uključite na 180 stepeni.

Pecite jelo dok povrće ne bude gotovo - otprilike 90 minuta.

Zalijte prethodno pomešanim čenovima belog luka i iseckanim peršunom.

Posni pirijan u đuvečari je veoma ukusan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: