Način pripreme
Prvo sam u posoljenoj vodi poparila spanać /otprilike 3-4 minute/, ostavila sam ga u đevđiru da se ocedi. U šerpu sam sipala vodu, 2 supene kašike maslinovog ulja i prstohvat soli.
Stavila sam na ringlu da provri i nakon toga sam dodala bulgur i praziluk, izmešala sam i ostavila na tihoj vatri dok ne upije tečnost.
Pripremila sam tepsiju od 22 cm, u nju sam stavila spanać, skuvani bulgur, so, crni biber, alevu papriku, divlju nanu i peršun po ukusu, dodala sam ulje, lepo izmešala i izravnala smesu za zapečeno jelo od spanaća.
Odozgo sam sipala preliv, nekoliko kapljica ulja i posula sam alevom paprikom. Raskošno zapečeno jelo sam pekla na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni dok se nije dobila zlatkasta boja.
Ispao je prilično ukusan bulgur sa spanaćem i prelivom koji vam preporučujem da probate!