Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Dinstano pile»Bulgur sa spanaćem i pilećim mesom

Bulgur sa spanaćem i pilećim mesom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Bulgur sa spanaćem i pilećim mesom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
2
"Mi smo već pripremili ovaj bulgur sa spanaćem i piletinom, a vi?"

Potrebni sastojci

  • bulgur - 200 g
  • beli luk - 3 čena
  • spanać - 120 g
  • pileći file - 300 g
  • biber - 2 prstohvata
  • maslinovo ulje - 40 ml
  • ras el hanut - 1 kašičica, ili po ukusu
  • limun - 1/2 komada, sok
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Beli luk očistite i isecite na kriške. Pileći file isecite na male komade i skinite kožicu.

Spanać savršeno operite i ocedite, dobro je koristiti cele listove bejbi spanaća ili listove srednje veličine.

Zagrejte maslinovo ulje i u njega stavite kolutove belog luka. Posle nekoliko sekundi dodajte piletinu i mešajte dok ne postane bela.

Dodajte spanać sa prstohvatom soli i pokrijte posudu da se sve dinsta, a da se zeleno lišće slegne i omekša.

Sipajte bulgur (srednje slomljeno zrno) i sipajte vodu u razmeri navedenoj na pakovanju bulgura, jer postoje različite veličine zrna koje zahtevaju različite količine tečnosti i vreme kuvanja.

Dodajte začin ras el hanut, biber i još malo soli.

Piletinu sa spanaćem kuvajte pod poklopcem 15-20 minuta ili prema uputstvima za kuvanje vaše vrste bulgura.

Na kraju iscedite sok od limuna i promešajte.

Ukusno jelo sa orijentalnim ukusom služi se toplo.

Prijatno uz ovaj bulgur sa spanaćem i piletinom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: