Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Bulgur sa karamelizovanim lukom, pečurkama i spanaćem

Bulgur sa karamelizovanim lukom, pečurkama i spanaćem

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k5125k445
Bulgur sa karamelizovanim lukom, pečurkama i spanaćem
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 4
15/12/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
6
"Ukusno vegetarijansko jelo, bogato vitaminima i korisnim materijama"

Potrebni sastojci

  • bulgur - 1 šolja
  • luk - 2 glavice
  • pečurke - 300 g
  • spanać - 300 g
  • ulje - 1/2 šolje, biljno
  • maslac - 50 g
  • so
  • limun
* merne jedinice

Način pripreme

Natopite bulgur u vreloj posoljenoj vodu i ostavite ga da nabubri. Nakon što bude gotov ocedite ga pomoću cediljke i začinite sokom od limuna.

Izdinstajte luk (oljušten i isečen na parčiće) u masnoći dok ne postane zlatast. Sklonite luk pomoću rešetkaste kašike.

Stavite pečurke i skuvajte na isti način. Odstranite i njih.

Izdinstajte opran spanać, dok ne omekša. Začinite solju.

Poređajte jelo, stavljajući u sredinu bulgur, odozgo - luk i pečurke, a oko bulgura poređajte dinstani spanać.

Garnirajte parčićima limuna.

Bulgur sa karamelizovanim lukom, pečurkama i spanaćem je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: