Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Torta sa pavlakom»Visoka torta od pavlake sa čokoladnom glazurom

Visoka torta od pavlake sa čokoladnom glazurom

N.AkifovaN.Akifova
Inovator
12744879
Visoka torta od pavlake sa čokoladnom glazurom
Fotografije: N.Akifova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
120 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
8
"Torta sa pavlakom sa čoko glazurom za povod ili bez povoda"

Potrebni sastojci

  • Za koru
  • jaja - 10 komada
  • šećer - 10 supenih kašika
  • brašno - 10 supenih kašika
  • vanila - 2 kapljice, esencija
  • Za krem
  • krem sir - 150 g
  • slatko od višanja - jedna mala teglica od 200 ml
  • poslastičarski krem - 1 pakovanje (100 grama)
  • sveže mleko - 250 ml
  • šećer u prahu - 2 supene kašike
  • Za ukras
  • slatka suva pavlaka - 1 pakovanje (100 grama)
  • sveže mleko - 200 ml
  • čokolada - 2 komada, mlečna
  • orasi - 1 šaka, za dekoraciju
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo počinjemo sa poslastičarskim kremom.

U duboku posudu sipamo suvu smesu za poslastičarski krem, unutra dodajemo sveže mleko i šećer u prahu, počinjemo da mutimo mikserom dok se ne dobije krem otprilike 5 mintua.

U krem dodajemo jedno pakovanje krem sira i ponovo mutimo jednu, dve minute da se dobro pomeša. Na kraju dodajemo slatko od višanja, mešamo kašikom i ostavljamo u frižideru na nekoliko sati da odstoji.

U duboku posudu sipamo pakovanje suve pavlake i dodajemo 1 šolju svežeg mleka, mutimo mikserom dok se pavlaka ne zgusne. Stavljamo u frižider da odstoji i prelazimo na pripremanje smese za kore.

Za taj cilj razbijemo pet jaja u duboku posudu, unutra sipamno pet kašika šećera i mutimo dok se ne formira sipkasta smesa otprilike 5-6 minuta, dodajemo 6 kašika brašna i mutimo jednu minutu da smesa ne bi spala.

Uključujemo rernu da se zagreje na 170 stepeni.

Uzimamo pravougaonu tepsiju rerne, stavljamo papir za pečenje i sipamo smesu za koru. Pečemo otprilike 15 minuta.

Vadimo i okrećemo rukom da se ne bi pokidalo, ostavljamo da se malo ohladi.

Proces ponavljamo sa drugom korom.

Uzimamo poslastičarski krem koji smo ranije spremili i delimo na dva jednaka dela za dve kore, dobro premazujemo kremom i kore sečemo po dužini.

Od dve kore dobijamo četiri dugačka komada koja uvijajući jedan za drugi po dijagonali formiraju našu visoku tortu.

Premazujemo slatkom pavlakom. Odozgo sipamo dve istopljene čokolade, ukrašavamo orasima i stavljamo na hladno mesto ili frižideer kako bi se torta sa pavlakom dobro stegla.

Visoka torta sa pavlakom i čokoladnom glazurom je veoma uspešna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: