Način pripreme
Za palačinke:
U posudi umutimo 2 jaja. Dodajemo redosledom 1 kašičicu soli, 1 kašičicu šećera, 3 supene kašike ulja, 650 ml vode i 320 g brašna.
Palačinke pečemo u tiganju sa nelepećim premazomn ostavljajući ih malo sirovije zato što ćemo ih posle zapržiti.
Za nadev:
U tiganju sa masnoćom propržimo sitno iseckanu glavicu luka i 2 čena belog luka. Dodajemo 200 g iseckanih svežih pečuraka. Dodajemo 500 g mlevenog mesa, prethodno začinjenog solju, crnim biberom, alevom paprikom i belim biberom.
Kuvamo dok mleveno meso ne bude gotovo. Dodajemo sitno iseckani peršun.
Stavljamo mleveno meso u jedan kraj slane palačinke i uvijamo.
U tiganju zagrejemo kravlji maslac i zapržimo palačinke sa mlevenim mesom i pečurkama sa svih strana.
Komentari