Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Lazanja»Lazanja sa mlevenim mesom, pečurkama i paradajz sosom

Lazanja sa mlevenim mesom, pečurkama i paradajz sosom

Lazanja sa mlevenim mesom, pečurkama i paradajz sosom
Fotografije: Anonymous
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
6
"Verujemo da nećete odbiti parče sočne lazanje"

Potrebni sastojci

  • kore za lazanje - 250 g
  • kačkavalj - 100 g
  • za paradajz sos
  • pečurke - 200 - 300 g
  • mleveno meso - 300 g
  • sok od paradajza - 500 ml
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • biber
  • so
  • za bešamel sos
  • ulje - 5 - 6 supenih kašika
  • brašno - 3 - 4 supene kašike
  • sveže mleko - 300 ml
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Prethodno pripremamo pečurke, šargarepu i luk, očistimol ih i sitno isčemo.

Da bismo pripremili sos od paradajza u šerpi ugrevamo ulje i stavljamo iseckan luk da se dinsta, posle dodajemo mleveno meso i mešamo dok se ne proprži. U nju dodajemo pečurke i šargarepu, kad se proprže sipamo paradajz sos, stavljamo so i biber i ostavljamo da malo vri, a nakon toga skidamo sa vatre.

Sos bešamel:

U drugu posudu stavljamo ulje da se ugreje, u njemu pržimo brašno dok ne porumeni i dodajemo sveže mleko. Sos mešamo i začinimo sa malo soli i bibera. Ako sos postane previše gust, možete ga razrediti sa malo vode.

U pleh počinjemo da ređamo red kora, sos od paradajza, sos bešamel, poslednji red su kore, sos bešamel i rendani kačkavalj.

Stavljamo u rernu na 30-40 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: