Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Musaka»Musaka sa kiselim kupusom, pečurkama i mlevenim mesom

Musaka sa kiselim kupusom, pečurkama i mlevenim mesom

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Musaka sa kiselim kupusom, pečurkama i mlevenim mesom
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Zamenite krompir kiselim kupusom i uživaćete u jednoj mnogo ukusnoj musaki"

Potrebni sastojci

  • kiseli kupus - 500 g
  • mleveno meso - 250 g
  • pečurke - 150 g
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • biber
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • čubar - 1 kašičica
  • za preliv
  • sveže mleko - 250 ml
  • jaja - 2 komada
  • brašno - 1 kašika
  • kačkavalj - 150 g
* merne jedinice

Način pripreme

Zapržite kiseli kupus, luk, narendanu šargarepu, pečurke i mleveno meso.

Dodajte začine i sipajte vodu da prekrije sastojke.

Stavite u rernu i pecite dok voda skoro ne uvri i kupus ne omekša.

Umutite jaja sa mlekom i brašnom i prelijte musaku.

Vratite nazad u rernu, dok se ne zapeče.

Izvadite i pospite musaku naredanim kačkavaljem.

Musaka sa kiselim kupusom, pečurkama i mlevenim mesom je mnogo ukusna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: