Način pripreme
Luk i šargarepu narendajte, prodinstajte na ulju sa malo soli, dodajte seckane pečurke i alevu papriku, čen belog luka, pa kad omekšaju dodajte mleveno meso.
Kuvajte uz stalno mešanje, dok mleveno meso ne postane mrvičasto i belo, pa zalijte vinom.
Sačekajte nekoliko minuta da alkohol ispari, pa dodajte mleveni paradajz i 100 ml vode.
Dodajte so i biber po ukusu, origano, bosiljak i smanjite vatru dok se sos ne zgusne.
Za beli sos u drugom tiganju zagrejte maslac i ulje i kratko propržite brašno. Sipajte hladno mleko i uz stalno mešanje sačekajte da se sos zgusne. Sklonite sa vatre i začinite muskatnim oraščićem, solju i biberom.
Namažite dno pleha maslacem, poređajte red kora za lazanje, a na vrh sipajte crveni i beli sos.
Tako nastavite dok se ne potroše sve kore, završite sa belim sosom i narendanim kačkavaljem na vrhu.
Pecite sočnu lazanju sa pečurkama u sredini zagrejane rerne na 180 stepeni oko 40 minuta.
Uživajte u mojoj lazanji sa mlevenim mesom i pečurkama!
Pogledajte i kako da napravite domaće kore za lazanje, kao i prave začine za lazanju, koje će recept pretvoriti u užitak.