Način pripreme
Očistila sam 3 komada mandarina i sipala sam u posudu. U nju sam stavila i svinjsko meso isečeno na komade, posula sam sa malo belog luka u prahu i ostavila sam da odstoji nekoliko sati.
Nakon toga sam uključila Instant Pot na funkciju Saute, sipala sam meso zajedno sa lukom da se dinstaju.
Kada su se lagano izdinstali, dodala sam i začine: so, kari, đumbir, susam, so, kumin, alevu papriku i soja sos.
Kada se meso skuvalo, oslobodila sam posudu i u nju sam sipala oljuštenu pšenicu zajedno sa sitno iseckane 2 mandarine.
Dodala sam 800 ml i uključila pod pritiskom na 3 minute. Prilikom završavanja programa ručno sam oslobodila pritisak. Za kraj sam napravila i gust sos od mandarina kojim sam zalila celo jelo.
Ponovo na funkciju saute sam sipala sok 2 mandarine i jednu kockicu bujona od povrća. Kada je sos počeo da ključa, sipala sam prethodno rastvoren kukuruzni skrob, koji će pomoći u zgušnjavanju.
Servirala sam na sledeći način: oljuštena pšenica se stavlja prva u tanjir i pravi se blago udubljenje, u njega se sipa meso, a odozgo se zaliva sosom.
Ovo svinjsko meso sa mandarinama u Instant Potu će vam postati omiljeno!