Način pripreme
Uključila sam kuker na funkciju Saute. Bujon u kojem sam kuvala petla (ili pune vodom do ispod linije max) sipala sam povrće zajedno sa bujonom i začinima.
Kada je prokuvalo, sipala sam i prethodno napravljen gnoči (na mom profilu se nalazi recept kako se pravi).
Nakon toga sam sipala pileće meso i sok od paradajza. Kada su gnoči isplivali, znači da su gotovi i možete da zaustavite program.
Za zapršku za supu koritila sam 2 jaja i kiselo mleko - lepo se umute da postanu vodenasti.
Moje je domaće bivolje kiselo mleko i zbog toga koliko god da ga mutim, ima blagih grudvica... Ne čekam da se supa ohladi, već prosto pažljivo temperiram preliv. Kutlačom po malo dodajem u preliv i neprestano mešam.
Kada se u posudi dostigne temperatura supe, pažljivo ponovo uz mešanje je sipam u šerpu.
Za one kod kuće koji vole servirala sam supu tako što sam odozgo posula domaći bivolji sitni sir.