Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi deserti»Ekleri»Čokoladni ekleri punjeni vanil kremom

Čokoladni ekleri punjeni vanil kremom

MajaMaja
Šegrt
55202021
Čokoladni ekleri punjeni vanil kremom
Fotografije: Maja
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
10
"Naš izbor za današnji desert su ovi čokoladni ekleri"

Potrebni sastojci

  • testo
  • hladna voda - 400 ml
  • ulje - 100 ml
  • jaja - 5 komada
  • brašno - 300 g
  • prašak za pecivo - 1 k.k.
  • fil
  • mleko - 1 l
  • žumanca - 4 kom.
  • gustin - 6 s.k.
  • šećer u prahu - 10 s.k.
  • puding od vanile - 40 g
  • maslac - 100 g
  • aroma vaile - 1 k.k.
  • glazura
  • čokolada - 100 g
  • bela čokolada - 50 g
  • ulje - 1 - 2 s.k.
* merne jedinice

Način pripreme

Priprema testa: Slično se pravi kao i testo za princes krofne. Prvo pomešati vodu i ulje, staviti na vatru da provri. Zatim dodati brašno u koje ste prethodno dodali prašak za pecivo. Skloniti sa vatre i brzo mešati dok se ne sjedini. Ostaviti da se ohladi.

U hladno dodavati jedno po jedno jaje, i mutiti lagano mikserom. Gotovim testom puniti špric i lagano istiskati eklere na pleh. Peći u rerni koju ste prethodno dobro ugrejali. Peći na srednjoj temperatuti oko pola sata. Voditi računa da se rerna ne otvara.

Priprema fila: Žumanca, gustin, puding od vanile i aromu vanile umutiti mikserom u glatku masu. Usuti malo mleka od onog litra, koga ste pripremili za kuvanje, kako se masa ne bi zgusnula. Staviti mleko na vatru, dodati pipremljenu masu i napraviti fil. Isto kao kad se kuva puding.

Ostaviti fil da se ohladi a potom ga izmikisirati sa puterom. Prvo puter i šećer u prahu i onda u njega dodavati kašiku po kašiku fila. Napraviti divan kremasti fil.

Kada su se ekleri prohladili, seći ih uzdužno preko pola i filovati ih kremom.

Crnu i belu čokoladu istopiti sa uljem i preliti preko eklera. Prvo crnom čokoladom, a potom belom praviti šarice.

Prijatno uz čokoladne eklere punjene vanil kremom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti