Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Kobasice»Kobasica sa jabukovim vinom

Kobasica sa jabukovim vinom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Kobasica sa jabukovim vinom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
3
"Kobasica sa slatko-kiselim ukusom? U ime svih ćemo reće samo jedno Želimo još"

Potrebni sastojci

  • kobasica - 400 g
  • jabukovo vino - 700 ml (ili sajder)
  • lovorov list - 3 komada
  • maslinovo ulje - 80 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Zapržite kobasice u maslinovom ulju zajedno sa lovorovim listom, na jakoj vatri dok ne dobije blagu preplanulost sa svih strana.

Sipajte celu količinu jabukovog vina ili sajder i kada počne da se krčka smanjite vatru i ostavite da vri 25-30 minuta tako.

Servirajte u dubokom tanjiru zajedno sa sosom i isecite kobasicu na parčiće željene debljine.

Ovaj jednostavan recept je neverovatno ukusno meze ili osnovno jelo kada je u kombinaciji sa nekim garnirungom (zelena salata, krompir, kupus).

Uživajte u novom načinu konzumiranja svima nam poznate kobasice uz ovaj blagi slatko kiseli ukus. Nadam se da vam se sviđa i da ćete podeliti mišljenje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: