Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Slatka pita»Prelivena razvijena pita sa ratlukom

Prelivena razvijena pita sa ratlukom

Emilia YankulovaEmilia Yankulova
Početnik
8422
Prelivena razvijena pita sa ratlukom
Fotografije: Iliana Parvanova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
10
"Ukusna i sočna slatka pita, o kojoj možete samo da sanjate"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - koliko je potrebno
  • jaja - 5 komada
  • kvasac - 30 g
  • voda - 50 ml
  • so - 1 supena kašika
  • za premazivanje
  • ulje - 1 šolja
  • za nadev
  • ratluk - 250 - 300 g, isećen sitnije
  • orasi - 2 šolje, mleveni
  • za sirup
  • šećer - 1 kg
  • voda - 1 l
* merne jedinice

Način pripreme

Rastopite kvasac u vodi, dodajte jaja i so i mesite, dodajte brašno dok ne dobijete ne mnogo tvrdo testo.

Podelite ga na 6 loptica i razvucite 6 kora, poređajte ih po 3 jedna na drugu, namažite gornji deo uljem, a preko treće rasporedite sitno iseckani ratluk i iseckane orahe.

Uvijte 2 rolata, uvijte ih, isecite na delove na 5 cm i poređajte dobijene panjiće sa isečenim delom na gore u namazan pleh, odstavite po malo mesta između.

Nakon što slatka razvučena pita nadođe, ispecite je u umerenoj rerni.

Kad se ohladi prelijte razvijenu pitu sa ratlukom vrelim šećernim sirupom.

Probajte i naše druge recepte za slatku pitu kao što je ova pita sa jabukama ili naša pita sa ratlukom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: