Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Slatka Pita»Prelivena pita sa nadevom i ratlukom

Prelivena pita sa nadevom i ratlukom

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k4919k409
Prelivena pita sa nadevom i ratlukom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 3
13/08/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
30
"Ostavite domaću pitu sa ratlukom na hladnom da upije na jednu noć. Odlična uz kafu. Neka vam je slatko!"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 400 g
  • ulje - 1 šoljica, za kore
  • nadev
  • jaja - 3 komada
  • šećer - 200 g
  • brašno - 200 g
  • prašak za pecivo - 1 pakovanje
  • vanila - 1 komad
  • ulje - 100 ml
  • sirup
  • šećer - 2 šolje
  • voda - 2 šolje
  • vanila
  • ratluk - ruža i menta
* merne jedinice

Način pripreme

Ratluk isecite na komade, skuvajte sirup od vode, šećera i vanile dok se ne istopi i ohladite.

U posudi umutite jaja sa šećerom, dodajte ulje, vanilu i na kraju brašnp sa praškom za pecivo da se dobije kao smesa za kolač.

Uzmite po 2 kore - prvu koru namažite sa 2-3 supene kašike smese i četkom rasporedite po celoj kori.

Stavite drugu koru i nju namažite sa malo smese, a u donju usku stranu poređajte komade ratluka.

Uvijte u rolat i poređajte u široku tepsiju.

Tako oblikujte sve rolate, nasecite na komade - veličina je po želji i pospite uljem.

Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C dok ne postane zlatkasto, za 25 minuta je gotova ova omiljena slatka pita.

Izvadite i zalijte ohlađenim sirupom.

Ostavite domaću pitu sa ratlukom na hladnom da upije na jednu noć.

Ova prelivena pira sa nadevom i raltukom je odlična uz kafu!

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Anita
Anita
Interesantna pita
13.08.2022 15:54