Način pripreme
Ratluk isecite na komade, skuvajte sirup od vode, šećera i vanile dok se ne istopi i ohladite.
U posudi umutite jaja sa šećerom, dodajte ulje, vanilu i na kraju brašnp sa praškom za pecivo da se dobije kao smesa za kolač.
Uzmite po 2 kore - prvu koru namažite sa 2-3 supene kašike smese i četkom rasporedite po celoj kori.
Stavite drugu koru i nju namažite sa malo smese, a u donju usku stranu poređajte komade ratluka.
Uvijte u rolat i poređajte u široku tepsiju.
Tako oblikujte sve rolate, nasecite na komade - veličina je po želji i pospite uljem.
Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C dok ne postane zlatkasto, za 25 minuta je gotova ova omiljena slatka pita.
Izvadite i zalijte ohlađenim sirupom.
Ostavite domaću pitu sa ratlukom na hladnom da upije na jednu noć.
Ova prelivena pira sa nadevom i raltukom je odlična uz kafu!
Neka vam je slatko!
Komentari