Prelivena pita sa ratlukom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj67813
07/08/2019
"Ne možete da budete na dijeti, kada znate da danas spremamo sočnu prelivenu pitu sa ratlukom "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano75
  • Pregledi tokom meseca75
  • Pregledi tokom sedmice15
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U posudi umutite jaja sa šećerom, kiselim mlekom, uljem, brašnom i praškom za pecivo.

Isecite ratluk na tračice i raširite kore. Stavite po 3 kašike smese sa keksom i dobro namažite koru.

Na kratku stranu poređajte ratluk i uvijte uzimajući po 2 kore. Gotove rolnice ređajte u pleh od rerne, koji prvo namažete uljem.

Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stpeni dok ne dobiju lepu crvenkastu preplanulost.

Za to vreme pravite sirup, koji treba da provri na ringli.

Nakon što se ohlade i slatka pita i sirup, preliva se.

Kada dobro upije, prelivena pita sa ratlukom se seče na male parčiće.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar