Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Slatka pita»Prelivena pita sa ratlukom

Prelivena pita sa ratlukom

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Prelivena pita sa ratlukom
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
12
"Ne možete da budete na dijeti, kada znate da danas spremamo sočnu prelivenu pitu sa ratlukom"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 1 paket
  • ratluk - 1 fitilj ili 2 kutije
  • za testo
  • jaja - 2 komada
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • šećer - 1 šolja
  • ulje - 1 šolja
  • brašno - 1 šolja
  • prašak za pecivo - 1 komad
  • za sirup
  • šećer - 1 1/2 šolja
  • voda - 3 šolje
  • vanila - 3 kesice
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi umutite jaja sa šećerom, kiselim mlekom, uljem, brašnom i praškom za pecivo.

Isecite ratluk na tračice i raširite kore. Stavite po 3 kašike smese sa keksom i dobro namažite koru.

Na kratku stranu poređajte ratluk i uvijte uzimajući po 2 kore. Gotove rolnice ređajte u pleh od rerne, koji prvo namažete uljem.

Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stpeni dok ne dobiju lepu crvenkastu preplanulost.

Za to vreme pravite sirup, koji treba da provri na ringli.

Nakon što se ohlade i slatka pita i sirup, preliva se.

Kada dobro upije, prelivena pita sa ratlukom se seče na male parčiće.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: