Način pripreme
Od pilećih grudi napraviti šnicle (oko 9 šnicli), pouljiti svaku šniclu, začiniti.
Odgovarajuću vatrostalnu, keramičku posudu ili pleh premazati sa jednom kašikom ulja.
Zatim poređati šnicle da prekriju dno i prekriti ih listovima suvog vrata.
Rernu zagrejte na 180 stepeni.
Vrganje, šitake i šampinjone iseckati na kocke pa ih pržiti na maslacu 10 minuta. Dodati so i biber.
Potom gljivama dodati soja sos, senf, pavlaku za kuvanje, peršun i parmezan. Sve dobro sjediniti, skloniti sa vatre pa preliti preko mesa.
Peći na 180 stepeni, 30 minuta bez pokrivanja.
Ručak je gotov.
Ukusan sos i sočne šnicle može upotpuniti krompir pire, pirinač... ili neka lepa salatica po izboru.
Prijatno uz pileće grudi sa suvim vratom u sosu od gljiva!