Način pripreme
Dobićete vrlo ukusnu čorbu od koprive, a evo kako da je pripremite.
Koprivu blanširajte u vreloj vodi, ocedite i sitno iseckajte.
Luk sitno naseckajte, a šargarepu, krompir i tikvice naseckajte na kockice.
U šerpi zagrejte ulje, pržite luk, šargarepu, krompir, tikvice posute sa malo soli.
Sipajte alevu papriku, promešajte i sipajte toplu vodu prema količini proizvoda.
Ostavite da čorba proključa, dodajte koprive i začine. Kuvajte 10 minuta, dodajte slomljene rezance i pustite da se kuva dok svi proizvodi u čorbi od povrća ne omekšaju.
Pomešajte žumance sa kiselim mlekom, sipajte u smešu 2 kutlače čorbe od koprive sa tikvicama, a zatim vratite u šerpu uz mešanje. Ne zatvarajte poklopcem, da se zaprška ne zgrudva.
Jela od koprive su uvek dobra ideja.
Prijatno uz ovu ukusnu prolećnu čorbu!