Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Čorba od Koprive»Prolećna čorba od koprive sa kinoom

Prolećna čorba od koprive sa kinoom

Iliana ParvanovaIliana Parvanova
Guru
4661225k179
Prolećna čorba od koprive sa kinoom
Fotografije: Iliana Parvanova
1 / 3
31/01/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
3
"Nije samo ukusna, već je i mnogo korisna ova čorba od koprive"

Potrebni sastojci

  • kopriva - 2 - 3 bogate šake (sveži listovi)
  • kinoa - 5 kašika
  • krompir - 2 srednje velika
  • mišjakinja - 1 šaka, isečena (sveži strukovi)
  • loboda - 1 šaka, listovi (bela loboda)
  • mladi luk - 1 - 2 šake, isečen (perca)
  • himalajska so - oko 1 i 1/4 kašičice, ravne (po ukusu)
  • biber - 1/3 kašičice, mleveni
  • šarlan - 1 - 2 kašičice (suncokretovo ulje)
  • voda - oko 1, 5 litar
  • jaje - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Jednostavna i brza sa spremanje, prolećna čorba od koprive sa kinoom!

Sipamo vodu u šerpu, solimo je himalajskom solju i poklapamo poklopcem.

Stavljamo je na ringlu i čim provri dodajemo u nju krompir, koji smo prethodno oljuštili i isekli na male kocke. Čim voda ponovo provri - dodajemo kinou.

Promešamo drvenom mutilicom, poklapamo poklopcem i ostavljamo da se kuva.

Za to vreme operemo koprivu, isečemo je pomoću kuhinjskog noža i dodajemo u čorbu.

Operemo temeljni i druge zelene sveže listove: mladi luk, belu lobodu, mišjakinju.

Sečemo ih na sitno i sipamo u šerpu u druge sastojke. Kuvamo dok povrće ne omekša.

Začinjavamo mlevenim biberom, šarlanom (nerafinisanim suncokretovim uljem) i sa još malo himalajske soli ako je potrebno.

U posudici mutimo jaje viljuškom. Malo pre nego što je čorba gotova začinjavamo jajetom čorbu, mešajući energično dok ga dodajemo da bi se stvorili sitni parčići jaja.

Kuvamo još nekoliko minuta i sklanjamo čorbu od koprive sa ringle.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: