Način pripreme
Jednostavna i brza sa spremanje, prolećna čorba od koprive sa kinoom!
Sipamo vodu u šerpu, solimo je himalajskom solju i poklapamo poklopcem.
Stavljamo je na ringlu i čim provri dodajemo u nju krompir, koji smo prethodno oljuštili i isekli na male kocke. Čim voda ponovo provri - dodajemo kinou.
Promešamo drvenom mutilicom, poklapamo poklopcem i ostavljamo da se kuva.
Za to vreme operemo koprivu, isečemo je pomoću kuhinjskog noža i dodajemo u čorbu.
Operemo temeljni i druge zelene sveže listove: mladi luk, belu lobodu, mišjakinju.
Sečemo ih na sitno i sipamo u šerpu u druge sastojke. Kuvamo dok povrće ne omekša.
Začinjavamo mlevenim biberom, šarlanom (nerafinisanim suncokretovim uljem) i sa još malo himalajske soli ako je potrebno.
U posudici mutimo jaje viljuškom. Malo pre nego što je čorba gotova začinjavamo jajetom čorbu, mešajući energično dok ga dodajemo da bi se stvorili sitni parčići jaja.
Kuvamo još nekoliko minuta i sklanjamo čorbu od koprive sa ringle.