Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Čizkejk»Čizkejk sa tečnom čokoladom bez pečenja

Čizkejk sa tečnom čokoladom bez pečenja

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Čizkejk sa tečnom čokoladom bez pečenja3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
8
"Ovom čizkejku nije potrebno pečenje, nego samo ljudi koji će uživati u njemu"

Potrebni sastojci

  • keks sa maslacem - 300 g
  • maslac - 125 g
  • tečna čokolada - 400 g
  • krem sir - 450 g, Filadelfija
  • lešnici - 100 g (krupnije mleveni)
  • šećer u prahu - 6 - 7 supenih kašika
* merne jedinice

Način pripreme

U blenderu sameljite keks, posebno krupnije sameljite i lešnike.

U posudu stavite mleveni keks, 2 supene kašike tečne čokolade, 2 supene kašike mlevenih lešnika i istopljeni maslac, mešajte dok se ne dobije homogena smesa.

Dobro rasporedite smesu u kalup za tortu (prečnika 20 cm) po dnu i zidovima, pritiskajući kašikom. Stavite kalup u frižider na otprilike 30 minuta da se kora stegne.

Za to vreme u posudu stavite krem sir, šećer u prahu i tečnu čokoladu, mutite dok se ne dobije homogena smesa pomoću miksera.

Rasporedite krem po kori i pospite ostalim lešnicima.

Kalup pokrijte streč folijom i stavite čizkejk u frižider na ne manje od 3 sata.

Čizkejk sa tečnom čokoladom bez pečenja je veoma uspešan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: