Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Zapečena jela»Ukusno zapečeno jelo sa tikvicama i pilećim fileom

Ukusno zapečeno jelo sa tikvicama i pilećim fileom

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Ukusno zapečeno jelo sa tikvicama i pilećim fileom
Fotografije: Stoyanka Rusenova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Zapečeno jelo sa tikvicama i piletinom - omiljeno nam je"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 3 komada
  • beli luk - 4 - 5 čenova
  • luk - 1 glavica
  • pileće grudi - 300 g
  • šargarepe - 2 komada
  • kačkavalj - 100 g
  • ulje - 1 supena kašika
  • so
  • crni biber
  • aleva paprika
  • Za sos
  • maslac - 50 g
  • brašno - 50 g
  • sveže mleko - 500 ml
  • muskatni oraščić
* merne jedinice

Način pripreme

U tiganj sipamo ulje i propržimo beli luk i luk. U njih dodajemo pileće meso koje smo isekli na zalogaje.

Nakon što se proprži meso, dodajemo 1 tikvicu koju smo prethodno isekli na male kockice. Posipamo solju, origanom, crnim biberom i alevom paprikom.

Ostale 2 tikvice iseckamo na tanke kriškice i posolimo.

Stavljamo gril tiganj na ringlu i sačekamo da se zagreje.

Stavljamo svaku tanku kriškicu tikvice na tiganj i grilujemo sa obe strane.

Uzimamo tepsiju i ređamo tikvice. Po sredini sipamo meso sa lukom i šargarepama.

Odozgo ređamo ostale tikvice.

Pravimo preliv tako što propržimo brašno u maslacu, nakon čega dodajemo sveže mleko.

Dodajemo so, crni biber i muskatni oraščić.

Gotov preliv sipamo po tikvicama.

Posipamo izrendanim kačkavaljem.

Stavljamo u šporet i pečemo zapečeno jelo na 220 stepeni 30 minuta.

Ukusno zapečeno jelo sa tikvicama i pilećim fileom je gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: