Način pripreme
U tiganj sipamo ulje i propržimo beli luk i luk. U njih dodajemo pileće meso koje smo isekli na zalogaje.
Nakon što se proprži meso, dodajemo 1 tikvicu koju smo prethodno isekli na male kockice. Posipamo solju, origanom, crnim biberom i alevom paprikom.
Ostale 2 tikvice iseckamo na tanke kriškice i posolimo.
Stavljamo gril tiganj na ringlu i sačekamo da se zagreje.
Stavljamo svaku tanku kriškicu tikvice na tiganj i grilujemo sa obe strane.
Uzimamo tepsiju i ređamo tikvice. Po sredini sipamo meso sa lukom i šargarepama.
Odozgo ređamo ostale tikvice.
Pravimo preliv tako što propržimo brašno u maslacu, nakon čega dodajemo sveže mleko.
Dodajemo so, crni biber i muskatni oraščić.
Gotov preliv sipamo po tikvicama.
Posipamo izrendanim kačkavaljem.
Stavljamo u šporet i pečemo zapečeno jelo na 220 stepeni 30 minuta.
Ukusno zapečeno jelo sa tikvicama i pilećim fileom je gotovo.