Način pripreme
Ogulite i izrendajte krompir na krupno rende. Pospite sa malo soli, izmešajte i iscedite ga.
Stavite ih u posudu i u njih dodajte kačkavalj iseckan na sitne kockice, šunku i sušeni paradajz.
U drugoj posudi umutite jaja. U njih dodajte kiselo mleko, ulje, sitno iseckanu mirođiju, izrendani parmezan i crni biber.
Pomešajte ih sa krompirom i izmešajte.
Namažite kalup za paj mekim maslacem i pospite prezlama.
Rasporedite smesu za ukusni slani paj i izravnajte lagano pritiskajući.
Umutite 1 jaje i dodajte u njega 100 g izrendanog kačkavalja. Dodajte i začine.
Pitu sa krompirom pokrijte ovom smesom i pospite izrendanim parmezanom.
Isecite maslac na kockice i ravnomerno ga rasporedite po paju.
Stavite da se peče u zagrejanoj rerni na 180°С 30 minuta.
Nakon pečenja ostavite pitu od krompira sa parmezanom da se blago ohladi.
Po želji sitno iseckajte 1 struk mladog belog luka i pre serviranja pitu od krompira pospite parmezanom.
Bon Apetit!