Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Pečeni patlidžan sa mocarelom i paradajz sosom

Pečeni patlidžan sa mocarelom i paradajz sosom

Pečeni patlidžan sa mocarelom i paradajz sosom
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Koliko god da volimo jela sa mesom, kada vidimo ovo iskušenje od patlidžana na stolu, odmah zaboravimo sve ostalo"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 3 komada
  • za sos
  • crveno vino - 1/2 šolje
  • mocarela - 1 šolja (narendana)
  • paradajz pire - 600 ml
  • šećer - 1 kašičica
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • biber
  • bosiljak
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžane operite i isecite na kriške. Dobro ih posolite i ostavite da se ocede od gorke tečnosti oko 30 minuta.

Opet ih operite, osušite i pržite dok ne omekšaju sa obe strane.

U malu šerpu sipajte 2-3 kašike maslinovog ulja i pržite beli luk dok ne pusti aromu. Sipajte vino i kada alkohol ispari dodajte paradajz. Premešajte i začinite šećerom, solju, bosiljkom i biberom.

Smanjite vatru i kuvajte dok se paradajz sos ne zgusne.

Na dno tepsije stavite 1-2 kašike sosa. Rasporedite red patlidžana, pospite narendanim sirom i sa nekoliko kašika sosa.

Nastavite dok ne potrošite sve sastojke.

Završite patlidžanom na vrhu, prelijte ih preostalim sosom od paradajza.

Zagrejte rernu na 200 stepeni i pecite oko 30-40 minuta.

Pečeni patlidžan sa mocarelom i paradajz sosom je vrlo ukusan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: