Način pripreme
Sipamo testeninu u posoljenu vrelu vodu, kuvamo 10 minuta, posle će se peći i u rerni. Ocedimo, sačuvamo 1 šolju vode u kojoj se kuvala.
Ugrevamo ulje, propržimo iseckan luk, zelenu papriku, isečenu na trakice i šargarepu, na sitne komade. Kad promeni boju sipamo izrenadni paradajz, promešamo i začinimo solju, šećerom, biberom, origanom.
Sipamo polovinu vode i ostavljamo da vri tiho da se zgusne. Skidamo sa vatre i pažljivo pomešamo sa testeninom. Poređamo 1 red testenine, odozgo se izrenda jedan deo kačkavalja , drugi se iseče na kockice.
Pokrivamo drugim delom testenine i odozgo se sipa paradajz pire, razređeno sa preostalom vodom. Važno je da je pasta pokrivena prikikom pečenja, da ne ostane suva.
Mocarela se iseče na krugove i rasporedi odozgo sa malim parčićima maslaca i iskidanim listovima bosiljka.
Pečemo na 170 stepeni oko 20-25 minuta. Vadimo i ostavljamo na 5 minuta da se ohladi, isečemo i jedemo sa uživanjem!