Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Miš-maš»Šakšuka - jaja u paradajz sosu iz rerne

Šakšuka - jaja u paradajz sosu iz rerne

Denis BiserovDenis Biserov
Početnik
31590
Šakšuka - jaja u paradajz sosu iz rerne
Fotografije: Denis Biserov
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
1
"Šakšuka - jaja u sos paradajzu - nešto ukusno i egzotično, ali sa poznatim sastojcima koje svako ima."

Potrebni sastojci

  • luk - 1 glavica
  • paprike - 1 komad, crvena
  • paprike - 1 komad, zelena
  • beli luk - 2 čena
  • peršun - 1/4 vezice
  • jaja - 4 komada
  • paradajz sos - 400 ml
  • so
  • crni biber
  • maslinovo ulje
  • čili - suvi
  • dimljena aleva paprika
  • kumin
* merne jedinice

Način pripreme

Za ovaj recept sa jajima u rerni sečemo paprike na kockice, luk na polumesece, beli luk na kriškice i peršun sitno.

Zapržimo paprike na otprilike 5 minuta, tako što ih posolimo (ako želite možete da koristite i pečene paprike), nakon toga dodajemo luk i beli luk, i njih takođe zapržimo na 2 minute zajedno sa paprikama.

Sada dodajemo sos paradajz i začine i ostavljamo ih da se malo krčkaju na 1-2 minute.

Sipamo povrće sa sos paradajzom u posudu ili tiganj od livenog gvožđa i razbijamo jaja odozgo. Tako ga ostavljamo da se zapeče na otprilike 15 minuta na 180 stepeni i jelo šakšuka - jaja u paradajz sosu je gotovo.

Pospite dimljenom alevom paprikom, peršunom i sa malom maslinovog ulja.

Ne propustite da isprobate i druge ukusne varijante ovog jela, među kojima je klasična šakšuka, šakšuka u korama i šakšuka sa patlidžanom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: