Način pripreme
Za ovaj recept sa jajima u rerni sečemo paprike na kockice, luk na polumesece, beli luk na kriškice i peršun sitno.
Zapržimo paprike na otprilike 5 minuta, tako što ih posolimo (ako želite možete da koristite i pečene paprike), nakon toga dodajemo luk i beli luk, i njih takođe zapržimo na 2 minute zajedno sa paprikama.
Sada dodajemo sos paradajz i začine i ostavljamo ih da se malo krčkaju na 1-2 minute.
Sipamo povrće sa sos paradajzom u posudu ili tiganj od livenog gvožđa i razbijamo jaja odozgo. Tako ga ostavljamo da se zapeče na otprilike 15 minuta na 180 stepeni i jelo šakšuka - jaja u paradajz sosu je gotovo.
Pospite dimljenom alevom paprikom, peršunom i sa malom maslinovog ulja.
Ne propustite da isprobate i druge ukusne varijante ovog jela, među kojima je klasična šakšuka, šakšuka u korama i šakšuka sa patlidžanom.