Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Zečetina»Pečeni zec»Zečetina u đuvečari sa mladim lukom

Zečetina u đuvečari sa mladim lukom

K KK K
Kuvar
3910167
Zečetina u đuvečari sa mladim lukom
Fotografije: K K
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
210 min.
Ukupno
240 min.
Porcije
6
"Zečetina je najukusnija i najkrhkija u đuvečari, časna reč"

Potrebni sastojci

  • zec - 1 komad
  • so - po ukusu
  • biber
  • lovorov list
  • ulje
  • Za nadev
  • iznutrice - zečije
  • mladi luk - 10 komada, ako nema, može i sa crvenim
  • pirinač - 1 šaka
  • so
  • čubar
* merne jedinice

Način pripreme

Zečije iznutrice se stavljaju u šerpu sa vidim i malo soli, da se kuvaju oko 20 minuta. Nakon što se izvade ostavljaju se da se ohlade i iseku se na sitno. Nakon toga se uzima luk i seče se na sitno i stavlja se u tiganj da se zaprži. Nakon što je gotov, stavlja se šaka pirinča i pola šolje vode da se skuva pirinač.

Nakon što voda iskipi, sklanja se sa vatre i dodaju se iznutrice i čubar, posoli se po ukusu.

Zec se stavlja u posudu za pečenje i soli se iznutra, nakon toga se puni nadevom i zašiva se. Stavlja se u đuvečaru i preliva se vodom dok ne pokrije zeca.

Soli se i stavlja se biber i lovorov list. Stavlja se malo ulja, ako zec nije masan stavlja se više masnoće. Peče se na 240 stepeni 3 sata.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: