Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Šnicle sa lukom i pečurkama pržene u rerni

Šnicle sa lukom i pečurkama pržene u rerni

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Šnicle sa lukom i pečurkama pržene u rerni
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
4
"Šta god da vam govorili, šnicle sa lukom i pečurkama pržene u rerni su uvek dobra ideja"

Potrebni sastojci

  • svinjetina - 600 g (vrat)
  • luk - 3 - 4 glavice
  • pečurke - 250 g
  • ulje - 4 - 5 supenih kašika
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • so
  • biber
  • aleva paprika - dimljena
  • ljuta ppričica - po želji
  • belo vino - 100 ml
  • šećer - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Meso nasecite na tanke šnicle. Začinite sa soli i biberom. Stavite u frižider na jedan sat.

Za to vreme pripremite druge sastojke. Luk očistite i issecite na polumesece, a pečurke na tanke kolutove. Beli luk samo ogulite.

U tiganju sa nelepljivim dnom zagrejte 1 supenu kašiku ulja i kratko pecite šnicle, dok se ne stvori korica. Poređajte ih na dno vatrostalne činije.

U isti tiganj stavite 1 kašičicu šećera.čim počne da se karamelizuje dodaje luk. U početku ne mešajte. Čim promeni svoju boju, promešajte i ostavite na ringli 2-3 minute.

Na šnicle stavite isečene pečurke. Pospite začinima i soli po ukusu. Dodajte čenove belog luka. Odozgo stavite karamelizovani luk.

Zalijte vinom i sa još malo ulja. Stavite poklopac na atrostalnu posudu i stavite u hladnu rernu, uključite je na 220 stepeni. Pecite šnicle sa lukom i pečurkama u rerni oko sat i po vremena.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: