Način pripreme
Meso nasecite na tanke šnicle. Začinite sa soli i biberom. Stavite u frižider na jedan sat.
Za to vreme pripremite druge sastojke. Luk očistite i issecite na polumesece, a pečurke na tanke kolutove. Beli luk samo ogulite.
U tiganju sa nelepljivim dnom zagrejte 1 supenu kašiku ulja i kratko pecite šnicle, dok se ne stvori korica. Poređajte ih na dno vatrostalne činije.
U isti tiganj stavite 1 kašičicu šećera.čim počne da se karamelizuje dodaje luk. U početku ne mešajte. Čim promeni svoju boju, promešajte i ostavite na ringli 2-3 minute.
Na šnicle stavite isečene pečurke. Pospite začinima i soli po ukusu. Dodajte čenove belog luka. Odozgo stavite karamelizovani luk.
Zalijte vinom i sa još malo ulja. Stavite poklopac na atrostalnu posudu i stavite u hladnu rernu, uključite je na 220 stepeni. Pecite šnicle sa lukom i pečurkama u rerni oko sat i po vremena.
Prijatno!