Način pripreme
Aromatičan i ukusan kolač sa jagodama.
U posudu sipajte šećer i u njega dodajte jaja. Lepo izmešajte miskerom dok smesa ne počne da raste.
Dodajte vanilin šećer, mleko i ulje. Ponovo mutite mikserom dok se proizvodi u potpunosti ne pomešaju.
Na kraju sipajte brašno i prašak za pecivo. Mutite dok se ne dobije glatka i sjajna homogena smesa.
Uzmite kalup prečnika 22 cm ili tepsiju. Stavite papir za pečenje i nauljite ga s malo ulja.
Sipajte smesu i poređajte jagode. Poređajte ih sa vrhićem na gore.
Nemojte stavljati mnogo i nemojte ih ređati gusto jednu do druge, zato što će kolač postati gnjecav.
Voćni kolač pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotov (otprilike 40 minuta).
Domaći aromatičan kolač sa jagodama uz poslepodnevnu kafu ili uz doručak.