Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pileći karabataci u rerni sa krompirom i šargarepom

Pileći karabataci u rerni sa krompirom i šargarepom

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Pileći karabataci u rerni sa krompirom i šargarepom
Fotografije: Stoyanka Rusenova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
3
"Ovaj recept nas tera da izmaštamo da pile ima bar 4-5 bataka"

Potrebni sastojci

  • pileći karabataci - 3 komada
  • krompir - 600 - 700 g
  • šargarepa - 2 komada
  • univerzalni začin - od povrća
  • biber
  • univerzalni začin - za piletinu
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • peršun
  • maslac
* merne jedinice

Način pripreme

Sečemo krompir, šargarepu i beli luk. Pileće karabatake očistimo i operemo.

U posudu poređamo krompir i šargarepu. Posipamo isečenim peršunom i pikantinom od povrća.

Sečemo meso na parčiće i stavljamo preko sastojaka. Preko njih stavljamo meso, dodajući po malo maslaca preko svakog komada i posipamo pikantinom.

Sipamo pola šolje vode i pečemo na 250 stepeni.

Pileće karabatake u rerni sa krompirom i šargarepom servirajte uz sezonsku salatu.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: