Način pripreme
Operite i osušite velike šnicle od vrata. Stavite ih u namazanu posudu za pečenje i natrljajte ljutom alevom paprikom, sušenim ruzmarinom, kuminom i biberom, kao i sa malo maslinovog ulja. Ostavite ih da se otpuste tako na sobnoj temperaturi.
Za to vreme oljuštite glavicu belog luka samo od spoljašnje suvog omotača i podelite na čenove. Dva oljuštite potpuno, isecite na tanko i gurnite između nabora svinjetine.
Preostale neoljuštene čenove možete blago da izgnječite ili da ih ostavite tako. Stavite ih oko mesa i prelijte pivo. Ako šnicle nisu mnogo masne, možete da pospete sa još maslinovog ulja.
Gurnite u rernu zagrejanu na 180 stepeni i pecite dok meso ne postane krhko, a pivo se ne redukuje na polovinu.
Pojačajte tada rernu, posolite meso i pecite dok ne dobije lepu preplanulost ali ne preterujte da ne presušite svinjetinu. Meni je trebalo oko sat, jer su mi šnicle bile dosta debeljuškaste i velike.
Servirajte sa omiljenim garnirungom, posipajući svaku porciju sveže iseckanim ruzmarinom i pečenim čenovima belog luka.
Prijatno uz svinjske šnicle od vrata sa ruzmarinom i belim lukom!