Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Svinjske šnicle od vrata sa ruzmarinom i belim lukom

Svinjske šnicle od vrata sa ruzmarinom i belim lukom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Svinjske šnicle od vrata sa ruzmarinom i belim lukom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
12 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
72 min.
Porcije
2
"Svinjske šnicle od vrata koje idu uz svakakav garnirung"

Potrebni sastojci

  • šnicle - 2 komada, debele (650 g) od svinjskog vrata
  • ruzmarin - 1 kašika, sušen + 1 struk, svež
  • pivo - 250 ml
  • maslinovo ulje - za posipanje
  • beli luk - 1 glavica
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • kumin - 1 - 2 prstohvata
  • ljuta aleva paprika - 1 - 2 prstohvata (u ljuspama)
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i osušite velike šnicle od vrata. Stavite ih u namazanu posudu za pečenje i natrljajte ljutom alevom paprikom, sušenim ruzmarinom, kuminom i biberom, kao i sa malo maslinovog ulja. Ostavite ih da se otpuste tako na sobnoj temperaturi.

Za to vreme oljuštite glavicu belog luka samo od spoljašnje suvog omotača i podelite na čenove. Dva oljuštite potpuno, isecite na tanko i gurnite između nabora svinjetine.

Preostale neoljuštene čenove možete blago da izgnječite ili da ih ostavite tako. Stavite ih oko mesa i prelijte pivo. Ako šnicle nisu mnogo masne, možete da pospete sa još maslinovog ulja.

Gurnite u rernu zagrejanu na 180 stepeni i pecite dok meso ne postane krhko, a pivo se ne redukuje na polovinu.

Pojačajte tada rernu, posolite meso i pecite dok ne dobije lepu preplanulost ali ne preterujte da ne presušite svinjetinu. Meni je trebalo oko sat, jer su mi šnicle bile dosta debeljuškaste i velike.

Servirajte sa omiljenim garnirungom, posipajući svaku porciju sveže iseckanim ruzmarinom i pečenim čenovima belog luka.

Prijatno uz svinjske šnicle od vrata sa ruzmarinom i belim lukom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: