Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Milibrot»Milibrot rolat mešen u mini pekari

Milibrot rolat mešen u mini pekari

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8923243k
Milibrot rolat mešen u mini pekari3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
210 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
260 min.
Porcije
8
"Uskršnju trpezu obogatićeno vazdušastim milibrot rolatom"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 140 ml
  • suvi kvasac - 7 g
  • šećer - 200 g
  • jaja - 4 komada
  • vanila - 1 komad
  • kora limuna - kora 1
  • kravlji maslac - 60 g
  • ulje - 60 ml
  • so - 1 prstohvat
  • brašno - 550 g
  • marmelada sa jabukama - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Polovina svežeg mleka (toplog) se izmeša sa suvim kvascem i 1 supenom kašikom šećera.

Posebno u posudi se mute 3 jaja sa ostalim šećerom, mlekom, vanilom i korom 1 limuna.

Kravlji maslac se istopi i pomeša sa uljem tako što se 2/3 količine sipa u jaja. Smesa se lepo izmeša.

Brašno se proseje i u njega se dodaje prstohvat soli.

Sastojci se stavljaju u mini pekaru sledećim redosledom: prvo smesa od jaja, zatim kvasac i na kraju - brašno.

Mini pekara se uključuje na program testo - 3 puta po 30 minuta tako što se postepeno dosipa ostatak masnoće.

Nakon što naraste, testo za milibrot se vadi i deli se na dve lopte. Svaki komad se razvija u pravougaonik, premazuje se marmeladom od jabuke i uvija se u rolat.

Oblikovani rolati se premazuju se masnoćom i stavljaju u kalupčiće da ponovo narastu.

Kada narastu, premazuju se umućenim jajetom i posipaju se mokrim kristal šećerom.

Peku se 15 minuta u rerni zagrejanoj na 160 °C, nakon čega se pokrivaju folijom i pečenje prazničnih milibrota traje još barem 35 minuta.

Za bolji rezultat dobro bi bilo da se stavi jedna metalna posudica vode u rernu za vreme pečenja milibrot rolata mešenog u mini pekari.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: