Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Milibrot»Aromatičan milibrot u mini pekari

Aromatičan milibrot u mini pekari

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k4985k419
Aromatičan milibrot u mini pekari
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 3
28/05/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
2
"Mini pekara - prvi pomoćnik kod pripreme milibrota za Uskrs"

Potrebni sastojci

  • brašno - 600 g
  • sveže mleko - 100 ml
  • šećer - 160 g + za posipanje
  • maslac - 100 g
  • kvasac - 14 g, suv
  • kora od limuna
  • vanila - 2 kesice
  • rum - 2 supene kašike
  • suvo grožđe - 30
  • brusnice - 50 h
  • jaja - 5 komada + žumance za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorite kvasac u svežem mleku, prethodno ugrejanom, i ostavite na toplom da nadođe. Umutite jaja zajedno sa šećerom.

Sipajte sveže mleko sa kvascem i jaja sa šećerom u unutrošnjost mini pekare. Dodajte izrendanu koru od limuna i vanilu.

Dodajte prosejano brašno. Mešajte lagano smesu silikonskom spatlulom.

Ukljućite na program mešenje 15 minuta. Ponovite to tri puta, u delovima dodajte rastopljeni maslac dok se ne integriše.

Nakon toga uključite na program za mešenje i nadolaženje.

Za to vreme potopite suvo grožđe i brusnice u rum da omekšaju.

Gotovo testo podelite na dve lopte. Stavite i svaku loptu testa subog grožđa i brusnica.

Jednu loptu vratite u mini pekaru i ukljućite program za pečenje. Kad se testo odozgo zapeče namažite umućenim žumancem i popsite šećerom. Pecite.

Drugu loptu podelite na tri fitilja i ispletite pletenicu. Namažite umućenim žumancem i pospite šećerom.

Oblikujte milibrot i stavite u mali pleh, obložen papirom za pečenje.

Ostavite testo da ponovo nadođe i pecite u ugrejanoj rerni do 180 stepeni dok ne bude gotovo. Za vreme pečenja možete pojačati ili smanjiti temperaturu rerne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: