Način pripreme
U posudi mutimo jaja i šećer metalnom žicom za mućenje. Dodajemo sveže mleko, omeknuli maslac, ulje i ponovo mešamo.
Aromatizujemo smesu izrendanom korom limuna i vanilom i sipamo je posudu mini pekare. Dodajemo brašno i na kraju suvi kvasac.
Mini pekaru podešavamo na program TESTO. Na mojom mašini ovaj program traje 130 minuta.
Kada mini pekara počne da mešau brzim obrtajima, dodajemo suvo grožđe. Nije potrebno da ga prethodno natopite. Treba da se dobije lepljivo testo.
Nakon što program završi, raspoređujemo smesu u nauljene kalupe i ostavljamo na toplom da ponovo narastu. Ako želite dodajte iseckanu prirodnu čokoladu.
Namažite umućenim žumancem, pospite navlažnjenim šećerom i kokosovim čipsom.
Milibrot kolač pecite na 160 stepeni dok ne postane zlatkast.