Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kolač od milibrota»Milibrot kolač u mini pekari

Milibrot kolač u mini pekari

Velichka ShtarbanovaVelichka Shtarbanova
Šef kuhinje
258571k
Milibrot kolač u mini pekari
Fotografije: Velichka Shtarbanova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
140 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
185 min.
Porcije
3
"I ovde u pomoć kulinara se uključuje mini pekara iz koje ćete izvaditi savršen milibrot kolač"

Potrebni sastojci

  • jaja - 5 komada, veličina S, odvaja se 1 žumance za premazivanje
  • šećer - 2 šolje + još 100 g za posipanje
  • sveže mleko - 1 šolja
  • maslac - 50 g
  • ulje - 50 g
  • limun - 1 komad, samo kora
  • suvi kvasac - 7 g
  • vanila - 1 komad
  • suvo grožđe - 100 g
  • prirodna čokolada - po želji
  • brašno za kolač - otprilike 500 - 600 g
  • kokosov čips - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi mutimo jaja i šećer metalnom žicom za mućenje. Dodajemo sveže mleko, omeknuli maslac, ulje i ponovo mešamo.

Aromatizujemo smesu izrendanom korom limuna i vanilom i sipamo je posudu mini pekare. Dodajemo brašno i na kraju suvi kvasac.

Mini pekaru podešavamo na program TESTO. Na mojom mašini ovaj program traje 130 minuta.

Kada mini pekara počne da mešau brzim obrtajima, dodajemo suvo grožđe. Nije potrebno da ga prethodno natopite. Treba da se dobije lepljivo testo.

Nakon što program završi, raspoređujemo smesu u nauljene kalupe i ostavljamo na toplom da ponovo narastu. Ako želite dodajte iseckanu prirodnu čokoladu.

Namažite umućenim žumancem, pospite navlažnjenim šećerom i kokosovim čipsom.

Milibrot kolač pecite na 160 stepeni dok ne postane zlatkast.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: