Testo za milibrot u mini pekari

27/02/2019
"Vama ostaje najvažniji deo - oblikovanje, sve ostalo će završiti mini pekara "
Priprema30 min.
Ukupno30 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano478
  • Pregledi tokom meseca27
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno za milibrot - oko 1 200 kg, prosejano
  • jaja - 6 komada
  • mast - 200 g ili maslac ili svinjska mast
  • šećer - 250 g
  • sveži kvasac - 1 kockica od 43 g
  • sveže mleko - 250 ml
  • kora od limuna - od 1 limuna
  • esencija - rum, vanila, limun po izboru
  • rum - 1 supena kašika ili rakija
  • so - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Jaja i šećer umutimo dok ne pobele, dodajemo koru od limuna, esenciju ruma, polovinu masti, ali rastopljene i stavljamo u posudu mini pekare.

U toplo mleko stavljamo kvasac, dodajemo so, 1 supenu kašiku šećera i toliko brašna, kad nadođe stavljamo u smesu od jaja. Dodajemo malo po malo brašna, uključujemo na program testo, ako je potrebno dodajemo još dok ne dobijemo meko testo koje se ne lepi, ne treba da se lepi po žicama.

Kad oblikujemo loptu, oko 5-10 minuta, vadimo i stavljamo na sto i namažemo preostalom masno'om, koja nije rastopljena, nego na sobnoj temperaturi, uvijamo, razvučemo i tako dok ne potrošimo mast.

Ako se još lepi, dodajemo malo brašna. Stavljamo testo u isklju;enu mini pekaru da nadođe, dok se ne udvostruči, oko 3-4 sata.

Nakon toga oblikujemo po želji.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar