Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Keks torta»Keks torta sa dekoracijom od čokoladnih jagoda

Keks torta sa dekoracijom od čokoladnih jagoda

Doni NikiDoni Niki
Inovator
3491371k
Keks torta sa dekoracijom od čokoladnih jagoda
Fotografije: Doni Niki
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
12
"Efektna keks torta sa čokoladnim jagodama - učinite dan posebnijim sa njom"

Potrebni sastojci

  • keksići - 2 pakovanja, sa maslacem
  • sveže mleko - 250 ml, toplo
  • slatka pavlaka - 300 ml
  • šećer u prahu - 100 g
  • kisela pavlaka - 400 g
  • maskarpone - 250 g
  • esencija
  • slatko od jagoda - i borovnica
  • Za krem od maslaca
  • kondenzovano mleko - 1 pakovanje (397 g)
  • maslac - 250 g
  • Za dekoraciju
  • jagode - 250 g
  • bela kuvertira - 200 g
  • bezopasna boja - crvena i zelena
* merne jedinice

Način pripreme

Pavlaka se muti s šećerom u prahu u vazdušast krem, dodaje se maskarpone i kisela pavlaka i muti se još minuta dok se smesa ne homogenizuje.

Na odgovarajućem tanjiru ili tabli se sastavlja na sledeći način.

Svaki keksić se umače u toplo mleko, ređaju se u kalup - kvadratni prsten.

Premazuju se smesom od pavlake na koju se stavlja na nekoliko mesta slatko od borovnica. Ređa se drugi red keksića, sledi pavlaka, slatko od jagoda. Ređa se i treći red keksića, dobro se premazuju ostalom pavlakom da se dobije glatka površina sa svih strana.

Pomoću kvadratnog prstena manje dimenzije se stavlja po dijagonali, na donju završenu koru. U nju se na isti način ređaju natopljeni keksići, ali se premazuju pripremljenim kremom od maslaca od kondenzovanog mleka i maslaca koji se pravi na sledeći način:

Meki maslac se muti mikserom na maksimalnoj snazi dok se ne dobije vazdušast krem, u porcijama se dodaje kondenzovano mleko i mućene traje još 5 minuta.

Naizmenično se slažu red keksića u prsten, nakon čega se skidaju zidovi. Dobro se premazuju sa svih strana. Dekoraciju posebne keks torte sam napravila sa kremom od maslaca kojeg sam obojila bojicama.

Poređala sam pre toga pripremljene čokoladne jagode i čokoladnu korpicu-srce u koju sam stavila jagodu.

Način pravljenja jagoda:

Dobro se operu, posuše se i umaču u kuvertiru istopljenu u mikrotalasnoj. Ređaju se na papir za pečenje. Kada se kuvertira stegne, ukrašava se po želji.

Ja sam sipala ostatak čokolade u špric za jednokratnu upotrebu tako što sam ga pre toga obojila bojom i odsekla sam vrh šprica i u cik cak sam napravila linijice.

U silikonski kalup-srce sam sipala ostalu čokoladu, zamrznula sam i pažljivo izvadila da se ne bi slomilo.

Stavila sam na tortu sa jagodama i stavila sam čokoladnu jagodu u nju.

Prijatan apetit sa mojom keks tortom sa dekoracijom od čokoladnih jagoda!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: