Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Gurabije»Gurabije od pomorandže sa orasima

Gurabije od pomorandže sa orasima

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Gurabije od pomorandže sa orasima
Fotografije: Stoyanka Rusenova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
20
"Gurabije sa pomorandžama i orasima - poslužite za Uskrs ili za drugi poseban povod"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • šećer - 200 g
  • pomorandža - 1 komad, kora
  • brašno - 1 kg, prosejano
  • amonijačna soda - 1 komad
  • prašak za pecivo - 10 g
  • kiselo mleko - 400 g
  • svinjska mast - 1 šolja
  • so - prstohvat
  • vanila - 1 komad
  • šećer - za posipanje
  • orasi - za stavljanje
  • žumance - za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

Stavljamo istopljenu mast u duboku posudu i dodajemo prosejano brašno.

U sredini pravimo udubljenje u dodajemo umućena jaja tako što odvajamo jedno žumance za premazivanje uskršnjih gurabijica.

Dodajemo šećer, kiselo mleko, koje smo porethodno pomešali sa amonijakom.

Ponovo dodajemo prašak za pecivo, vanilu, kore pomorandže koje smo izrendali na sitno rende.

Sveo dobro promešamo i oblikujemo testo koje ostavljamo da se odmori na 10 minuta.

Delimo ga na delove i oblikujemo loptice koje ređamo u tepsiju obloženu listom papira.

Svaku premazujemo umućenim žumancem, posipamo šećerom i po sredini stavljamo po jedan orah.

Stavljamo u šporet i pečemo gurabijice od pomorandže sa orasima na 180°C 20 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: