Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Kolač sa ratlukom»Kiflice sa tri vrste ratluka

Kiflice sa tri vrste ratluka

Kiflice sa tri vrste ratluka
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
22
"Ne jedna, nego cele tri vrste ratluka ima u našim kiflicama sa ratlukom i odlične su!"

Potrebni sastojci

  • kiselo mleko - 150 g
  • jaje - 1 malo
  • šećer u prahu - 2 supene kašike, u testu
  • mast - 80 ml, istopljena
  • vanila - 1 komad
  • brašno - 3 šolje
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • ratluk - 3 vrste, za nadev
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Odlični kolačići za praznike, uvek uspešni. Muti se prašak za pecivo u kiselom mleku da se aktivira.

Dodaje se jaje i šećer u prahu, meša se metalnom žicom za mućenje.

Dodaje se vanila, ja sam stavila vanilin šećer, sipa se istopljena mast i sa brašnom se mesi meko testo da se ne lepi.

Deli se na dva deli i svaki se razvija u pravougaonik. Seče se na dva dela horizontalno i svaki deo se seče na trougliće.

Seče se ratluk na komade, stavlja se u širok deo i uvija se u rolnice.

Kiflice sa ratlukom se ređaju na papir za pečenje.

Kiflice pecite u zagrejanoj rerni na 180°C 15-20 minuta.

Izvadite i pospite šećerom u prahu!

Prijatno sa mojim kiflicama sa tri vrste ratluka!

Neka nam je ukusno i šareno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Marija Milovanović
Marija Milovanović
Suprug ne voli ratluk "jer mu se lepi za zube". Sad nije imao pojma da ga jede!
02.05.2022 18:01