Keleraba u rerni

LiudmilaLiudmila
Inovator
4671601k155
Keleraba u rerni
Fotografije: Liudmila
1 / 2
01/12/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Kelerabu koristite sirovu i u vitaminima bogatim salatama, kuvanu, u supama ili pečenu, gde može uspešno da zameni krompir."

Potrebni sastojci

  • keleraba - 2 komada
  • origano - 1 kašika
  • so
  • aleva paprika - prstohvat
  • biber
  • korijander
  • kari - prstohvat
  • ulje - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Kelerabu operite, oljuštite i iseckajte na štapiće. Budite oprezni sa ljuštenjem, povrće je prilično žilavo i dosta se teško ljušti.

U duboku posudu pomešajte ulje i začine, pa ih dodajte kelerabi. Promešajte i ostavite da se začini deset minuta.

Zatim poređajte komade na pleh.

Povrće pecite na 200 stepeni dok ne bude gotovo.

Kelaraba pečena u rerni može se jesti sama ili kao prilog mesu. A takođe uz posnu krem supu od povrća, kakvu smo danas pripremili.

Keleraba - ovo malo poznato jesenje povrće, ima dostojno mesto na našem stolu. Ne samo zbog visokog sadržaja raznih vitamina i minerala, već i zbog dijetalnih svojstava i malo kalorija.

Kelaraba je izuzetno bogata vitaminom C, vitaminom A1, folnom kiselinom, kao i vitaminima B1, B2 i B6.

Zeleno povrće u obliku kruške sadrži i vlakna (oko 3, 6 g), koja su toliko neophodna za sprovođenje vitalnih funkcija creva i crevne peristaltike.

Koristi se sirova, u vitaminskim salatama, kuvana, u supama ili pečena, gde može uspešno da zameni krompir.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: