Način pripreme
Odvojte 1 žumance od jaja za premazivanje odozgo, ostala sa mute sa šećerom dok se ne istopi.
U toplom svežem mleku se aktivira kvasac i ostavlja se da se aktivira.
Brašno se sipa u veliku posudu i u sredini se pomeša aktivirani kvasac, jaja, istopljeni maslac i ulje.
Mesi se srednje meko testo koje se ostavlja na toplom da naraste na sat vremena.
Razvije se testo u pravougaonik i premaže se tečnom čokoladom.
Uvija se milibrot rolat i seče se na dve polovine kroz sredinu.
Ispletu se dva dela ako što gledate da razrez bude na gore.
Pletenica se stavlja u tepsiju na papir za pečenje. Ostavlja se testo na toplom da se odmori na 20 minuta, namaže se odvojenim žumancem i posipa se susamom.
Domaći milibrot se peče u zagrejanoj rerni na 170°C dok ne bude gotov tako što se na kraju pokriva folijom da ne pregori.
Izvadi se i pokriva se krpom dok se ne ohladi ruska pletenica sa tečnom čokoladom!
Prijatno!