Način pripreme
Mutim jaja sa šećerom. Postepno dodajem ostale sastojke i nastavljam da mutim miskerom.
Na kraju ostali deo po zidovim od smese pomešam sa kakaom i sipam ravnomerno u sredinu.
Nožem lagano mešam smesu odozgo da se dobije neka šara od tamne smese.
U kalup za kolač stavlja papir, može i sa nauljenim i nabrašnjenim kalupom. Sipam smesu.
Pečem šareni kolač u prethodno zagrejanoj rerni na 170°C 20 minuta samo na donjem grejaču u rerni, posle i jedno i drugo na 170°C još 15-20 minuta, ali već pratim da ne pregori.
Ako moram, pokrivam aluminijumskom folijom.
Drvenim štapićem proveravam da li je vazdušasti kolač gotov.
Nakon pečenja ostavljam još nekoliko minuta u rerni, ali sa otvorenim vratima.
Mekani kolač okrećem na odogvarajući tanjir i posipam šećerom u prahu.