Način pripreme
Prosejte brašno, prašak za pecivo i so. Jaja umutite u posudi, dodajte šećer i mutite dok ne dobijte kremastu smesu.
Sipajte ulje i sveže mleko, stavite vanilu i dodajte prosejane sastojke. Sve dobro promešajte spatulom dok se potpuno ne integrišu.
Dobijate gusto testo za kolač. Uzmite drugu posudu i u nju sipajte polovinu gotove smese. Prosejte kakao u nju i promešajte. Namažite kalup za kuglof, sa rupom u sredini, sa malo ulja i pospite brašnom.
Sipajte belu smesu, odozo sipajte i kakao smesu. Uzmite drveni štapić ili čačkalicu za zube i prelazite pokretima preko kakao smese tako da se rasporedi i dole, između bele.
Stavite kalup u rernu na 170 stepeni da se peče, oko 40 minuta, proverite čačkalicom za zube. Izvadite gotov kolač, skinite kalup i pospite šećerom u prahu.