Način pripreme
U velikoj posudi umutim jaja i šećer u sipkav krem. Dodajem ulje, vanilu i vruću vodu u laganom mlazu i istovremeno s tim mutim mikserom.
U posudici pomešam brapno i prašak za pecivo i dodajem u smesu od jaja, mešam.
Smesu delim na dva - u jedan dodajem kakao. Uključujem rernu na 200 stepeni da se zagreje, a za to vreme pravim mrve od maslaca.
Pomešam i rukama mešam sastojke za njih. Nakon nekoliko minuta mrve su gotove.
U kalup sa padajućim dnom stavljam papir za pečenje, a zidove premazujem uljem.
Sipam prvo kakao smesu, posle belu smesu ređam trešnje, odozgo kolač sa trešnjama posipam mrvama od maslaca.
Pečem na 200 stepeni 10 minuta i smanjujem na 180 stepeni dok ne bude gotovo.
Mekani kolač sa trešnjama je po receptu Sanie Zeynel!