Način pripreme
Počnite tako što mešate kiselo mleko i šećer dok se on u potpunosti ne istopi u mleko i u njih dodajte ulje.
Pomešajte brašno, sodu, cimet i kakao i prosejte ih kroz sito. Dodajte suve sastojke u tečne i sve veoma dobro izmešajte. Sipajte smesu u preerhodno podmazanu tepsiju i stavite da se peče na 180 stepeni otprilike 30-40 minuta.
Dok se kolač peče pripremite sirup tako što stavite vodu i šećer na ringlu. Ostavite da uzaviru otprilike 5-8 minuta.
Skinite sirup sa ringle i ostavite ga da se hladi. Gotov kolač takođe ostavite da se u potpunosti ohladi. Zalijte ohlađeni kolač ohlađenim sirupom.
Kolač ukrasite po vašoj želji, ali ja sam ga ukrasila umućenom pavlakom i čokoladom.
Dekoracija kolača je po vašoj proceni, ali ja sam je ukrasila umućenom pavlakom i čokoladom.
Umutite 200 ml pavlake, a stala pavlaka odlazi na ringlu sa izmrvljenom čokoladom.
Sačekajte da se čokolada istopi i sklonite sa ringle. Na kolač nanesite umućenu pavlaku, zalijte istopljenom čokoladom i posipate ispečenim filiranim bademima.
Uprkos svim sastojcima - pavlaka, čokolada, kakao i sirup, kolač postaje izuzetno lagan i ukusan.
U njemu se mešaju miris badema i kakaom, ukusom čokolade i cimet i sve ovo je umotano slatkom pavlakom. Bićete oduševljeni.