Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Torta sa jagodama i spanaćem

Torta sa jagodama i spanaćem

GERGANA YaNKOVAGERGANA YaNKOVA
Inovator
14537687
Torta sa jagodama i spanaćem
Fotografije: GERGANA YaNKOVA
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
8
"Savršena torta koja je em mnogo ukusna, em mnogo lepa"

Potrebni sastojci

  • Za koru
  • jaja - 4 komada
  • brašno - 2 šolje
  • prašak za pecivo - 1 kesica (10 g)
  • vanila - 1 komad
  • šećer - 1.5 šolja
  • spanać - 200 g /očišćen/
  • ulje - 1 šolja
  • Za krem
  • maskarpone - 500 g
  • krem sir - 200 g
  • kisela pavlaka - 200 g
  • jagode - 500 g + za ukras
  • šećer u prahu - 5 supenih kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite spanać i skuvajte ga. Za to vreme umutite jaja sa vanilom i šećerom u vazdušasti krem.

Gotov spanać pasirajte i dodajte u smesu od jaja zajedno sa jednom čašom ulja. Postepeno dodajte i prosejano brašno sa praškom za pecivo.

U okruglu tepsiju koju ste prethodno podmazali uljem ili maslacem i posutu brašnom sipajte smesu za koru. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni otprilike sat vremena.

Drvenim štapićem proveravajte da li je kora gotova, štapić mora da izađe suv. Ostavite da se hlade i isecite na posebne kore /mojih je izašlo 2/.

Počnite sa pravljenjem krema. Očistite jagode i pasirajte ih sa 5 supenih kašika šećera u prahu.

Umutite maskarpone, krem sir i kiselu pavlaku mikserom i dodajte pasirane jagode.

Dodajte prethodno nabubreli želatin u krem i kratko mutite.

Počnite sa sa stavljanjem torte. U odgovarajući tanjir stavite prsten ili koristite kalup za tortu sa odlepćujućim dnom.

Stavite koru, a odozgo zalijte kremom i tako dok ne potrošite kore. Odozgo završite kremom.

Ukrasite tortu prema svojoj mašti. Ostavite da se stegne u frižideru na 1 dan i jednu noć.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: